新泽西理工学院体育活动中心

 

 

 

The New Jersey Institute of Technology (NJIT) Wellness and Events Center is a 240,000 SF 3-story building which will become the gateway to NJIT campus in Newark, NJ, while exemplifying the commitment of NJIT to the Mind and the Body. The basic concept is a daring unity of school-wide recreation, athlete-scholar and athletic department functions into one large integrated whole.

新泽西理工学院(NJIT)体育活动中心是一座24000 m² 的三层建筑,它将成为NJIT坐落在新泽西州Newark校园的门户。同时它也展示了NJIT对于智力与身体的关注。设计的基本概念是大胆的将校园健身,学者型体育员以及体育部门功能整合进同一个整体。

The building uses the field as a recurring launching point for the elements of the design. All the major circulation of the building takes its cues and is visible from the soccer field, or has views back to it. On the sports side, for the athletically minded, it includes a 3500 seat basketball arena, which can also be converted to convocation use, and is supplemented by 2 practice courts. At the base of the building nestles a 25m swimming pool with spectator bleachers, as well as a turf room at the top of the building for baseball practice.

室外运动场多次成为为各种设计元素的出发点。所有的主要流线从这里出发,或者从场地可以看见,或者从流线上能看见场地。在体育功能一侧,3500座的篮球馆提供给了那些体育爱好者。该馆亦可作为会议中心使用。在旁边的两个室内训练场进一步增强篮球馆的功能。在建筑的地面层有25m标准泳池及附带观众席。在建筑的上层则有另一个室内训练草坪,为棒球队的训练所用。

At the top of the building lie the Athletic offices, including both offices for the various team coaches. The main offices overlook both the arena inside and the soccer field outside. There is an exterior path across the top of the soccer bleachers, and an interior path in the main 2-story concourse. This full northern façade is completely glass, canted out over the field, and with canted and angled V columns – all of these reinforce the notion of an athlete poised for action. The basic conceit of the building from this side is a modern Greek temple, with bleachers at the base, a glass center and a raised cornice which includes the soccer lights.

建筑的顶层放置体育部门办公空间,以及各体育项目队的教练办公室。主要办公空间可以俯瞰篮球馆和足球场。在足球场观众席后方有一条室外交通流线,另一条室内流线则在第二层的主平台上。整个北立面完全为玻璃材质,立面向着足球场倾斜,立面背面的V型倾斜的钢柱–这些设计元素都在强化运动员蓄势待发的意向。从北立面看整个建筑其实是现代版的希腊神庙:观众席作为基座,玻璃幕墙作为中段,金属外壳加场地灯光作为“檐口”。

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s